Ga naar de inhoud

Straf statement: Tchalou stuurt Asterix Avo dankzij kolkende zaal huiswaarts met 3-0-nederlaag in titelfinale

 vr 19 april 2024 23:39

Een verrassing in de maak? Seizoensrevelatie Tchalou heeft het eerste finaleduel overtuigend gewonnen van de titelverdediger. Asterix Avo Beveren klampt in de eerste set nog fel aan, maar onder impuls van een kolkende zaal stoomde de familieclub naar een 3-0-zege.

"Boven de cafetaria daveren de ramen er bijna uit", waren de woorden van commentator Marc Willems tijdens de eerste finalematch.

 

In de zaal van familieclub Tchalou zat de sfeer meteen goed voor de komst van de titelverdediger én bekerhouder Asterix Avo Beveren. Toch begonnen de bezoekers het best aan de match.

 

De thuisploeg herstelde snel het evenwicht, waarna beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven met hun snel volleybalspel. Uiteindelijk trok Tchalou het laken naar zich toe: 25-23 na een spannende opener.

Het thuispubliek in de kleine zaal van Tchalou. ©tchalouteam

Meer van hetzelfde in set 2? Jazeker, tot Asterix even stotterde halfweg de strijd. Plots stond een kloof van 4 punten op het bord, die ook vastgehouden werd. Dat resulteerde in 25-19 en een stevige tik aan de vrouwen van Kris Vansnick.


Ook in de derde en laatste set konden de bezoekers het tij niet keren. Opnieuw 25-19 en een straffe 3-0-setstand tot gevolg. Zo moét de landskampioen in Beveren winnen om nog een allesbeslissende derde wedstrijd af te dwingen.


Zo niet, maakt de seizoensrevelatie het sprookje volgende week al compleet.

De tussenstand in de titelfinale:

 

  • Tchalou - Asterix Avo: 3-0 (25-23, 25-19, 25-19)
  • zat 27/04, 20.30 u: Asterix Avo - Tchalou
  • woe 1/05, 18 u: Asterix Avo - Tchalou

 

De vrouwenfinale is een best of 3. Als Tchalou het volgende duel wint in Beveren, is het landskampioen.

Gerelateerd: