• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geweldig dat Van Aert crossen schrapte om Parijs-Roubaix te rijden"

  Christian Prudhomme.

  0 / 0
  Christian Prudhomme is dolgelukkig dat hij Wout van Aert heeft uitgenodigd voor Parijs-Roubaix. "Ploegleider Nuyens zei ons dat Van Aert droomt van Parijs-Roubaix", zegt Prudhomme, die vandaag wildcards uitdeelde aan 5 Franse en 2 Belgische ploegen.

  Prudhomme: "Van Aert droomt van Parijs-Roubaix"

  Op de voorstelling van de Waalse klassiekers kon Sporza vandaag Christian Prudhomme strikken om een woordje uitleg te geven over de wildcards voor Parijs-Roubaix.

  "We zijn heel blij dat we de ploeg van Wout van Aert (Veranda's Willems-Crelan) uitgenodigd hebben", zegt Prudhomme. "Ploegleider Nick Nuyens kwam naar ons in Parijs om te zeggen dat Wout droomt van Parijs-Roubaix en enkel aan die koers denkt."

  "Hij is wereldkampioen veldrijden. Maar omdat Van Aert wil debuteren in Parijs-Roubaix, reed hij niet alle crossen mee in een veldritgek land als België. Dat vinden we geweldig van Wout van Aert."

  Valverde kan geschiedenis schrijven in Waalse klassiekers

  Naast Parijs-Roubaix (met Wout van Aert) kijkt Prudhomme ook halsreikend uit naar de Waalse klassiekers. Alejandro Valverde kan er geschiedenis schrijven.

  "In Luik-Bastenaken-Luik kan Valverde met een 5e zege op gelijke hoogte komen van recordhouder Eddy Merckx", zegt Prudhomme. "En hij kan op 38-jarige leeftijd ook Pino Cerami vergezellen als oudste winnaar ooit van de Waalse Pijl."

  "Maar er staan nog enkele vraagtekens achter zijn naam: is Valverde volledig hersteld van zijn val in de laatste Tour de France? En hij zal ook tegenstand krijgen van specialist Daniel Martin, Tim Wellens en jongeren Julian Alaphilippe en Dylan Teuns."