• home
 • video
 • pas verschenen

  Cofidis stelt ploeg voor: "Van Lerberghe wordt de loods van Bouhanni"

  De Cofidis-Belgen: Vanbilsen-Van Staeyen-Claeys-Van Lerberghe.

  Nieuwkomer Bert Van Lerberghe debuteert bij Cofidis als locomotief van sprintbom Nacer Bouhanni. "De andere Belgen zullen tijdens de klassiekers in dienst rijden van Christophe Laporte", vertelde Cofidis-manager Cédric Vasseur tijdens de ploegvoorstelling.

  4 Belgen, onder wie nieuwkomer Van Lerberghe

  Net als de voorbije jaren heeft Cofidis in 2018 een Belgisch tintje. Met Kenneth Vanbilsen, Dimitri Claeys, Michael Van Staeyen en Bert Van Lerberghe telt de rode brigade 4 landgenoten.

  Van Lerberghe (25) maakt de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise en komt bij Cofidis de snelle benen vervangen van Jonas Van Genechten (naar Vital Concept).

  "Bert zal tijdens het eerste deel van het seizoen de locomotief zijn van Nacer Bouhanni", zegt nieuwbakken manager Cédric Vasseur. "De andere Belgen zullen tijdens de voorjaarsklassiekers in dienst rijden van kopman Christophe Laporte."

  Bouhanni mikt op Primavera

  Uithangbord Bouhanni mikt dit seizoen op Milaan-Sanremo. "Ik begin de wedstrijd goed te kennen", zegt het Franse woelwater. "Ik nam er al 3 keer deel en eindigde telkens in de top 10."

  Met Spaans kampioen Jesus Herrada heeft Cofidis sinds dit seizoen ook een nieuwe troef voor het gebergte. "Bij Movistar reed hij in de schaduw van Quintana en Valverde", zegt Vasseur. "Bij ons mag hij zijn eigen ding doen in de rittenkoersen."

  "Als we met deze ploeg minder dan 20 overwinningen behalen, zal ik ontgoocheld zijn", besloot Vasseur.

  Tweets over de ploegvoorstelling