• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waarom kiest Dumoulin voor Giro? "Parcours is voordeliger en ben verliefd op Italië"

  Dumoulin werd de eerste Nederlander die de Giro kon winnen.

  Tom Dumoulin heeft op de ploegvoorstelling van zijn team Sunweb tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze om zeker de Giro te rijden. Of hij er de Tour bijneemt beslist hij pas later.

  Dumoulin: "Ben verliefd geworden op de Giro"

  Dumoulin werd in 2017 de eerste Nederlander die de Ronde van Italië won en hoopt die titel ook in 2018 te kunnen verlengen. "Het parcours in de Giro lijkt meer in mijn voordeel dan dat van de Tour", zei Dumoulin donderdag op de persvoorstelling in Berlijn.

  "In de Tour lijkt het me moeilijker en lastiger om de eindzege te realiseren. Ik ben de voorbije jaren ook verliefd geworden op de Giro. Vorig jaar nog meer door die eindzege. Ik hou van de supporters, de streek, de sfeer."

  Of Dumoulin na de Giro nog kiest voor de Tour of de Vuelta is nog niet duidelijk. "Dat hangt af van de Giro en het gevoel daarna", klonk het bij de Nederlander. De Giro start op 4 mei met een korte tijdrit door Jeruzalem van 9,7 km, gevolgd door twee ritten in Israël. De slotrit voert op 27 mei door Rome.

  Theuns: "Voel me heel goed bij mijn nieuw team"

  Edward Theuns is een nieuw gezicht bij Team Sunweb. Sunweb zit niet dik in de klassieke renners en dus ruikt Theuns zijn kans. "Ik zal hier meer mijn kans krijgen in het Vlaamse werk."

  "De overstap is me goed bevallen. Het is ook anders nu. Ik ben wat ouder. Toen ik bij Trek-Segafredo startte, was ik nog de "jongen van Topsport Vlaanderen-Baloise". Nu heb ik toch al wat stappen gezet."

  "Wat het grote verschil is met mijn vorige team? Wel de hashtag is #keepchallenging en je voelt dat alles hier enorm onderbouwd is en met een wetenschappelijke aanpak wordt benaderd. Dat gaat om alles: niet alleen het fysieke, ook voeding en dergelijke. Ik denk dat ik hier zeker nog vooruitgang kan boeken en voel me heel goed bij mijn keuze."

  Vervaeke: "Ik zal niet in dezelfde val trappen"

  Na 3,5 jaar Lotto-Soudal wil Louis Vervaeke zijn carrière nieuw leven inblazen bij Sunweb. Vervaeke wordt gezien als een klimtalent, maar toonde weinig in 2017, overtraind en kampend met zijn gewicht. In de laatste WorldTour-koers de Ronde van Guanxi, kwam hij wel opnieuw boven water. 

  "Die ronde in China heeft me wel vertrouwen gegeven en ik train ook weer goed. Ik zal niet meer in de val trappen van de voorbije jaren. Ik voel me goed in deze ploeg en heb een trainer die me nauwgezet opvolgt."

  Vervaeke had drie maanden verplichte rust in de zomerperiode, dus was zijn winterpauze vrij kort. "Veel vrij heb ik niet genomen, ik train rustig en voel nu al dat ik stappen vooruit heb gezet. Ik wil laten zien dat ik nog steeds kan klimmen en zal Dumoulin bijstaan in de Giro. Daar kijk ik enorm naar uit, met een ploeg voluit mikken op die eindzege en mijn steentje bijdragen."