• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin: "Sunweb zou me schorsen bij een positieve test, Sky doet dat niet"

  Vechten Dumoulin en Froome straks een duel uit in de Giro?

  In de marge van de ploegpresentatie van Team Sunweb reageerde Tom Dumoulin ook op de positieve salbutamoltest van Chris Froome. "Het zou goed zijn als er snel een beslissing genomen wordt in de zaak-Froome", zei de Nederlander.

  Dumoulin: "Positieve test Froome was verschrikkelijk nieuws"

  Als Chris Froome geen schorsing krijgt voor zijn positieve test in de Vuelta, wordt hij in de Giro de grote uitdager van Tom Dumoulin. 

  De Nederlander kon tijdens de ploegvoorstelling van Team Sunweb niet ontsnappen aan vragen over de zaak-Froome. "Toen ik het nieuws vernam over de positieve test, vond ik dat verschrikkelijk", zegt Dumoulin.

  "Ik ken natuurlijk niet alle details. Maar het enige wat ik weet, is dat men bij Froome een dosis salbutamol heeft aangetroffen die 2 keer zo hoog was als de toegestane hoeveelheid."

  "Bij Sky gaat het er anders aan toe dan bij Sunweb"

  "In theorie ben je onschuldig totdat het tegendeel bewezen is", zegt Dumoulin. "Maar in mijn ploeg gaat het er anders aan toe. Als ik positief zou testen, zou Team Sunweb me onmiddellijk schorsen. Bij Team Sky is dat niet het geval."

  Dumoulin hoopt dat er snel klaarheid komt in de zaak. "Het zou goed zijn voor iedereen als de bevoegde autoriteiten snel een beslissing nemen over Froome."