• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouchikhi klopt Abdi en D'hoedt in de Sylvestercross

  Bouchikhi (archief) was de beste in Soest.

  0 / 0
  Soufiane Bouchikhi heeft in Soest in Nederland de Sylvestercross gewonnen. Bashir Abdi en Jeroen D'hoedt vervolledigden het podium, dat zo volledig Belgisch kleurde. Ook in de korte cross waren er podiumplaatsen voor ons land.

  Bouchikhi, 3 weken geleden nog 5e op het EK veldlopen, legde de 10,4 kilometer af in 35'08". Abdi werd op 37 seconden tweede, de derde plaats was voor Jeroen D'hoedt op 56 seconden. Ook Koen Naert (8e op 1'48") en Pieter-Jan Hannes (9e op 2'02") eindigden in de top 10.

  Bij de vrouwen was de zege voor Katarzyna Rutkowska uit Polen, voor Anna Holm en Andrea Deelstra.

  In de korte cross waren er zowel bij de mannen als bij de vrouwen podiumplaatsen weggelegd voor de Belgen. Ramdan Snoussi won bij de mannen, voor Ali Hamdi. Bij de vrouwen werd Renée Eykens derde.