• home
 • video
 • pas verschenen

  Riccò (geschorst tot 2023): "Ik zal terugkeren als renner"

  De "Cobra" lijkt op een terugkeer te azen.

  De wielerwereld lijkt voor Riccardo Riccò nog geen verleden tijd. De 34-jarige Italiaan zit een dopingschorsing uit tot 2023, maar droomt luidop van een terugkeer. "Ik weet dat de wielerwereld mij als een plaag ziet, maar we weten ook hoe hypocriet dat wereldje is."

  "Vroeg of laat zal ik terugkeren"

  Riccardo Riccò werd tijdens zijn actieve carrière meermaals in verband gebracht met dopinggebruik. Zo hing zijn leven aan een zijden draadje na een mislukte bloedtransfusie. In 2011 werd Riccò, die ritten won in de Giro en de Tour, voor liefst 12 jaar geschorst.

  Maar die schorsing lijkt Riccò niet tegen te houden. In een interview met La Gazzetta dello Sport laat de Italiaan optekenen dat hij in 2023 een comeback overweegt. "Wat mijn toekomst brengt? Ik zal terugkeren als renner", klinkt het.

  "In 2023 loopt mijn schorsing af. Ik zal dan 40 jaar zijn en ik zal nog competitief zijn. Als ik getraind zou hebben, dan zou ik nu sterker zijn dan vroeger. Zo voel ik mijn lichaam aan."

  "Er zijn ploegen die me zouden willen. En als dat niet het geval is, dan richt ik zelf een team op. Vroeg of laat zal ik terugkeren. Ik weet dat de wielerwereld mij als een plaag ziet, maar we weten ook hoe hypocriet dat wereldje is."

  "Hij is een vulkaan die slaapt"

  Riccardo Riccò gaat dezer dagen door het leven als ijsverkoper op Tenerife. Of Riccò niet vreest dat een eventuele terugkeer in het peloton zijn mentale evenwicht zal verstoren, wilde La Gazzetta dello Sport nog weten.

  Melissa, de echtgenote van Riccò, antwoordt: "Jullie zien hier een evenwichtige Riccardo zitten, maar dat is maar schijn. Hij is een vulkaan die slaapt."

  "Hij stelt het goed, maar vanbinnen ziet hij af. Misschien vindt hij alleen maar rust op de dag waarop hij weer een rugnummer kan opspelden."