• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik heb echt geen komedie gespeeld: ik lag drie dagen in bed"

  Mathieu van der Poel boekte vandaag zijn 19e zege van het seizoen.

  0 / 0

  Mathieu van der Poel boekte vandaag zijn 19e zege van het seizoen.

  Mathieu van der Poel heeft in Heusden-Zolder de puntjes op de i gezet. De Nederlander was de voorbije dagen ziekjes, maar overklaste de rest vandaag op het racecircuit. "Het was de juiste beslissing om niet in Sint-Niklaas te rijden."

  Van der Poel: "Fijn om weer te winnen na slechte cross in Namen"

  "Het was fijn om weer te winnen na mijn slechte cross in Namen. Dat ik echt ziek ben geweest? Ik heb echt geen komedie gespeeld. Ik heb drie dagen in bed gelegen", reageerde Mathieu van der Poel bij Sporza na zijn zegetocht in Zolder.

  Van der Poel paste zaterdag voor de veldrit in Sint-Niklaas. "Ik had geen enkele reden om er niet te rijden. Ik cross nu eenmaal graag en zou er graag gestart zijn, maar ik voelde dat het niet ging. Achteraf was dat de juiste beslissing."

  "Ik had vandaag in het begin zeker niet het gevoel dat ik de sterkste was. Maar daarna kwam ik meer en meer in mijn ritme en heb ik een goeie wedstrijd gereden. De Wereldbeker? Dat ziet er goed uit. Als ik in de resterende crossen mijn niveau haal, dan moet dat klassement binnen zijn."

  Van Aert: "Ik kon het goede gevoel niet volhouden"

  Hoe analyseerde Wout van Aert zijn veldrit in Zolder? De wereldkampioen oogde in het eerste kwart van de cross goed, nam even afscheid van Van der Poel, maar kreeg dan zelf een pakje slaag.

  "Ik was goed in het begin, maar ik moest plots een gaatje laten op Mathieu. Het is vreemd. Het gevoel was goed, maar ik kon het niet volhouden."

  "Ik had een iets minder fris gevoel dan in de voorbije crossen. Dat is een beetje eigen aan de kerstperiode. Niet elke cross kan even goed zijn."