• home
 • video
 • pas verschenen

  Marion Bartoli plant comeback in tennis: "Ik kijk uit naar Wimbledon"

  Marion Bartoli zal terug op het tennis te bewonderen zijn.

  Ruim 4 jaar nadat ze haar tennisracket aan de haak gehangen had, wil Marion Bartoli (33) terugkeren in het tenniscircuit. "In de Miami Open (maart) wil ik mijn comeback maken", zegt de Française in een filmpje op Instagram.

  Ontsnapt aan de dood in 2016

  Marion Bartoli stopte in augustus 2013 met tennissen, een maand nadat ze de finale van Wimbledon gewonnen had. "Mijn lichaam kan het niet meer verdragen", gaf ze toen als uitleg.

  Vorig jaar kampte ze met nog meer gezondheidsproblemen. Bartoli verloor toen meer dan 30 kilogram door een virus en vreesde voor haar leven. 

  Maar de fel vermagerde Française herpakte zich, liep een marathon en begon zich in alle stilte klaar te stomen voor een tweede tenniscarrière. 

  "Ik kijk vooral uit naar Wimbledon"

  "Het zal een grote uitdaging worden", zegt Bartoli op Instagram. "Ik hoop dat ik klaar ben voor mijn comeback in maart, in de Miami Open. Ik kijk er enorm naar uit om weer voor mijn fans te spelen."

  "Ik wil er ook graag bij zijn in Roland Garros en de Fed Cup. Maar ik kijk vooral uit naar Wimbledon (waar ze in 2013 haar voorlopig enige grandslamtoernooi op zak stak)."

  Naast haar zege in Wimbledon telt Bartoli nog 7 andere WTA-titels. Haar hoogste notering tijdens haar "eerste tenniscarrière" was de 7e plaats op de WTA-ranking.

  VIDEO: Bartoli kondigt haar comeback aan