• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lawrence Naesen: "Hopelijk kan ik Oliver een paar keer kloppen"

  Naesen: "Tonen dat ik mijn plek bij Lotto waard ben."

  Lawrence Naesen maakt volgend jaar zijn debuut bij een WorldTour-ploeg. Niet bij AG2R, zoals broer Oliver, maar bij Lotto-Soudal. "Dat zal wel leuke duels geven binnen een aantal jaren", zegt hij. "Ik wil tonen dat ik mijn plaats waard ben."

  Na 1 seizoen bij WB Veranclassic Aqua Protect zet Lawrence Naesen de stap naar een WorldTour-ploeg. Op trainingskamp met Lotto-Soudal kon Sporza de jongere broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen strikken voor een interview. "Ik geniet er met volle teugen van", vertelt hij.

  "Lotto-Soudal was er het snelste bij. Er was interesse van AG2R (de ploeg van Oliver, red), maar als Belg is het toffer om naar een grote Belgische ploeg te gaan. Oliver en ik zijn aartsrivalen. Neen, we komen heel goed overeen. Maar ik denk dat het toffer is voor mij en mijn broer, maar ook voor de mensen die kijken naar de koers, dat we tegen elkaar rijden in plaats van elkaar te helpen. Dat zal wel leuke duels geven over een aantal jaar, denk ik."

  Wat verwacht Naesen van het voorjaar? "Dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik ga mijn best doen om er een mooi voorjaar van te maken. Ik hoop dat ik mijn broer een paar keer kan kloppen, dat zal een leuke sfeer geven thuis. Op training kan ik hem wel kloppen, maar na een koers van 200 kilometer is iedereen snel. Dan hangt het van de uithouding af. Dat valt te zien."

  "Tonen dat ik mijn plek bij Lotto waard ben"

  Naesen staat bekend om zijn aanvalslust. Wordt dat ook zijn rol dit jaar bij Lotto-Soudal? "Ik denk het wel. Marc (Sergeant, red) heeft de visie dat ze in de ploeg een renner nodig hebben die durft en kan aanvallen. Ik denk dat ik die positie kan invullen. Anticiperen, maken dat ik weg ben, dat de rest dan bij mij komt en wie weet is de koers dan gereden en komt er iets moois uit de bus."

  Heeft de 25-jarige Naesen bepaalde koersen aangestipt? "Elke koers wil ik het beste eruit halen. Zoals Oliver? Maar dan beter."

  Er wordt wel eens gezegd dat Lawrence meer talent heeft dan Oliver. "Iedereen zegt dat, maar talent alleen wint geen koersen. Je moet trainen en opofferingen doen. We zullen dat wel zien over een aantal jaar."

  Wanneer is 2018 geslaagd? "Elk jaar is mijn doel om een koers te winnen. Als dat lukt, zou het ideaal zijn. Voor de rest wil ik tonen dat ik mijn plek bij Lotto waard ben en een heel goed jaar rijden", aldus Naesen.