• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Australische wielerploeg Orica-Scott gaat voort onder nieuwe naam

  De nieuwe naam van de wielerformatie is voortaan Mitchelton-Scott.

  Na 6 jaar heeft Orica-Scott besloten om de samenwerking met Orica stop te zetten. De wielerformatie gaat in 2018 voort als Mitchelton-Scott. "Orica heeft voor altijd een plek in het DNA van dit team", zegt teambaas Garry Ryan.

  Zoek het komende seizoen niet meer naar Orica-Scott in het peloton. De Australische wielerformatie verandert (alweer) van naam. Voortaan heet het Mitchelton-Scott.

  Orica verbond zich in 2012 als hoofdsponsor aan de ploeg die was opgericht om het wielrennen in Australië te promoten. De formatie heette aanvankelijk Orica-GreenEdge. In 2016 werd GreenEdge vervangen door BikeExchange en dit jaar reden ze onder de naam Orica-Scott. Na 6 jaar zet de ploeg de samenwerking met Orica dus stop.

  "Orica heeft voor altijd een plek in het DNA van dit team. We zijn bijzonder dankbaar voor alle steun in de afgelopen jaren", vertelt teambaas Garry Ryan.

  Komend seizoen gaan de mannen en vrouwen van de ploeg rijden in geel-zwarte shirts met Mitchelton-Scott op de borst. De blikvangers van de formatie zijn Esteban Chaves, Caleb Ewan en de tweelingbroers Adam en Simon Yates. Ook Matteo Trentin maakte eerder al de overstap van Quick-Step Floors. 

  Tweets Orica-Scott