• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse wil niet naar Rusland: "Raar land met rare mentaliteit"

  Degryse speelde zelf op de eindrondes van 1990 en 1994.

  In zijn vooruitblik op de WK-loting stak Karl Vannieuwkerke van wal met een zwaarwichtige vraag: "Vinden jullie dat Rusland een waardige gastheer kan zijn?"

  Degryse antwoordde formeel op de vraag: "Ik heb besloten om er niet naartoe te gaan. Het is een beetje raar en verdacht. Rusland is ook niet echt aantrekkelijk. De vorige campagnes was ik er dolgraag bij, maar deze keer volg ik het van thuis."

  "En dat zowel uit angst als uit principe. Het is toch een raar land met een rare mentaliteit."

  "Een kans om wat er in Rusland misloopt eens aan de kaak te stellen"

  Terwijl Imke Courtois en Jan Mulder zich vragen stellen over hooliganisme, doping en corruptie, maakt Filip Joos zich de bedenking of de gewone Rus dan geen WK mag hebben.

  "Waren de vorige WK's dan zo koosjer? Ik zag onlangs een foto van het fenomenale Soccer Stadium in Zuid-Afrika en daar zaten nu ook nog maar 800 fans. Natuurlijk werden die stadions gebouwd voor maar 3 à 4 weken. Moet je zo'n land daarvoor het WK ontzeggen?"

  "Het is misschien een kans zijn om wat er in Rusland misloopt eens aan de kaak te stellen. Er zullen nooit zoveel journalisten rondlopen als nu. Die kunnen hun ogen de kost geven. Er komen echt niet alleen voetbaljournalisten naar daar."

  Video player inladen...