• home
 • video
 • pas verschenen

  Liefst 8 thuisrenners lopen tegen de dopinglamp in Ronde van Colombia

  8 renners moeten hun fiets een tijdje aan de kant laten staan.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft de positieve dopingplas van 8 Colombiaanse wielrenners bekendgemaakt. De renners testten positief tijdens de Ronde van Colombia in augustus.

  Bij Luis Alberto Largo Quintero, Jonathan Felipe Paredes Hernandez, Edward Fabian Diaz Cardenas, Fabio Nelson Montenegro Forero, Luis Camargo Flechas, Fabian Robinson Lopez Rivera en Oscar Soliz Vilca werden sporen van CERA aangetroffen na bloedcontroles. In het urinestaal van Juan Carlos Cadena Sastoque vond de UCI groeihormonen.

  De renners kunnen nog de analyse van hun B-staal aanvragen, maar zijn voorlopig geschorst. Fabian Robinson Lopez Rivera is de bekendste naam: hij is de Colombiaanse kampioen bij de beloften.

  Robinson Lopez reageerde eerder al in de Colombiaanse pers op het nieuws. De beloftekampioen beweert misleid te zijn door een vriend. Volgens de renner kreeg hij op aanraden van die vriend vitaminen toegediend, waarvan hij niet wist wat erin zat. De naam van de persoon in kwestie wilde Lopez echter niet vrijgeven.