• home
 • video
 • pas verschenen

  43-jarige Ze Roberto zet een punt achter zijn voetbalcarrière

  Ze Roberto nam in tranen afscheid van Palmeiras.

  Ze Roberto heeft op 43-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen. Hij kwam in het verleden onder meer uit voor Real Madrid en Bayern Munchen en speelde zijn laatste match voor Palmeiras.

  Jose Roberto da Silva Junior, of kortweg Ze Roberto, heeft een einde gemaakt aan zijn actieve voetbalcarrière. Op 43-jarige leeftijd speelde de Braziliaanse middenvelder zijn laatste wedstrijd voor Palmeiras. Daarmee was hij een van de oudste actieve voetballers ter wereld.

  Ze Roberto speelde in zijn carrière van 23 jaar meer dan 900 wedstrijden. Tijdens zijn eerste Europese periode bij Real Madrid kon hij niet meteen doorbreken. Maar na een seizoen terug in zijn thuisland te hebben gespeeld, kwam zijn meest succesvolle periode bij Bayer Leverkusen en Bayern Munchen. Met de Rekordmeister won hij vier keer de Duitse competitie en zes bekers.

  Daarnaast verzamelde hij voor de Braziliaanse nationale ploeg in totaal 84 caps, waarin hij zes keer kon scoren. Hij pakte tweemaal de de Copa America en tweemaal de Confederations Cup met de Goddelijke Kanaries.

  Oudste actieve voetballer ter wereld

  De oudste voetballer ter wereld die op dit moment nog steeds actief is, is Kazuyoshi Miura. De Japanner is momenteel 50 jaar oud en komt uit voor de Japanse tweedeklasser Yokohama FC.

  In de Jupiler Pro League is Timmy Simons met zijn 40 jaar, dan weer de absolute ouderdomsdeken.