• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is Clijsters- en Heninsiaans wat Goffin presteert"

  Carl Maes: "Niemand klopt David Goffin op dit moment, hij is een fenomeen."

  Carl Maes blikt nog een keer terug op de finale van de Daviscup. Het hoogtepunt van onze cocommentator? "David Goffin die zonder setverlies Tsonga en Pouille naar huis speelt."

  "Weelde bij Frankrijk is groter"

  België heeft de Daviscup net niet kunnen winnen. Frankrijk was na 5 matchen te sterk voor het Belgische mannenteam. "Misschien was dit de laatste kans om de Daviscup te winnen", blikt Carl Maes terug.

  "We hebben een ongelooflijke prestatie geleverd, maar de weelde bij de Fransen is groter. Zij hebben zeven spelers in de top 50. In de finale hebben vier verschillende spelers een punt gepakt. Dan moet je toegeven dat Frankrijk de verdiende winnaar is."

  "Het had er natuurlijk anders kunnen uitzien. Het dubbelverlies doet nog pijn. En Steve Darcis was totaal kansloos tegen een ontketende Pouille. Zo'n blamage heeft hij niet verdiend, zeker niet na wat hij al gepresteerd heeft voor de Belgische Daviscupploeg."

  "Johan Van Herck en zijn team mogen erg trots zijn op wat ze dit jaar gepresteerd hebben. Twee jaar geleden hadden ze misschien wat meeval, nu toonden ze dat de finale geen toevalstreffer was."

  "Goffin is een fenomeen"

  Halen de Belgen nog een keer de finale? "Dat wordt heel moeilijk", antwoordt Carl Maes (foto). "De vraag is of David Goffin zich beschikbaar stelt voor het Belgische team. Zijn status wordt steeds groter en de toptoernooien worden steeds belangrijker voor hem."

  "In Rijsel heeft hij Tsonga en Pouille zonder setverlies naar huis gespeeld. De 20.000 Franse supporters zetten hem onder druk, maar dat kon hij allemaal perfect aan. Hij domineerde."

  "Niemand klopt David Goffin op dit moment, hij is een fenomeen geworden. Het is Clijsters- en Heninsiaans wat Goffin presteert."

  Is hij er volgend jaar bij in de eerste ronde tegen Hongarije? "België speelt thuis. Na Australië keren de meeste spelers terug naar Europa. Als het enigszins lukt, zal hij er wel bij zijn in Luik", vermoedt Maes.

  VIDEO: Het dropshot van Goffin en de passeerslag van De Loore

  Tot slot pikt Carl Maes er de mooiste punten van de Daviscupfinale uit. "Het backhanddropshot van David Goffin tegen Tsonga vond ik fantastisch. En Joris De Loore speelde een onwaarschijnlijke passeerslag in de dubbelmatch. Schitterend", vindt de tenniscoach.