ma 20 november 2017 07:15
Stephen Curry: 39 punten, 11 rebounds, 7 assists, 6 fouten.
Er valt altijd iets te beleven met de Golden State Warriors: zaterdag maakten ze nog 25 punten achterstand goed in Philadelphia, gisteren gaven ze zelf bijna nog 28 punten weg bij Brooklyn. Bezoekende vedette Stephen Curry was op dreef met 39 punten, 11 rebounds en 7 assists tot hij met een zesde persoonlijke fout eraf moest.

Eergisteren bij de Philadelphia 76ers draaide Golden State een scheve situatie nog om naar 116-124-winst.

Gisteren kreeg het bijna van hetzelfde laken een pak van de Nets. Er leek geen vuiltje aan de lucht bij 22 punten voorsprong bij de rust en 28 punten in het begin van het derde kwart.

Curry zette met 39 punten en 11 rebounds een seizoensrecord neer. Op 3 minuten van het einde werd hij uitgesloten met een zesde fout, waardoor het bijna nog misliep: Allen Crabbe (25 punten) bracht de thuisploeg tot op 4 punten (103-107).

Dat Kevin Durant met een enkelblessure ontbrak hielp de Warriors ook al niet. Klay Thompson (23 punten) kon de zege alsnog veiligstellen.

Golden State-coach Steve Kerr vond Curry "enorm belangrijk qua omgezette shots en gescoorde punten, maar hij was na de rust te agressief. Hij zal er lessen uit trekken".