• home
 • video
 • pas verschenen

  In de Ronde van Rwanda kijken de fans van op de vijfde verdieping. Zotte bende.

  Wij tellen vijf verdiepingen vol geïnteresseerde toeschouwers.

  Niet alleen in Vlaanderen of Noorwegen (herinner u het laatste WK) komen mensen massaal hun huis uit voor wielerkoersen. Ook in Rwanda is de opkomst indrukwekkend. Bekijk enkele beelden.

  Ronde van Rwanda wordt al voor de 20e keer gereden

  De Ronde van Rwanda is doorheen de jaren een vaste waarde geworden op het Afrikaanse continent. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1988. Door de vreselijke genocide die Rwanda verscheurde in de jaren 90 werd de wielerwedstrijd tien jaar lang niet georganiseerd. 

  Sinds 2001 wordt er opnieuw gekoerst. Afgelopen zondag werd de 20e editie op gang geschoten. Vandaag werd de vierde etappe gereden tussen Rubavu en Musanze. Zondag eindigt de Ronde van Rwanda in de hoofdstad Kigali.