• home
 • video
 • pas verschenen

  Sumoworstelaar slaat bierflesje op het hoofd van tegenstander

  Harumafuji Kohei sloeg zijn tegenstander een hersenschudding.

  De Mongoolse sumoworstelaar Harumafuji Kohei heeft Japan op stelten gezet. Tijdens zijn gevecht sloeg hij zijn tegenstander met een bierflesje op het hoofd. "Ik wil mijn diepste spijt uitdrukken voor wat ik gedaan heb", verklaarde hij na het incident.

  Tijdens een promotie-event in het Japanse Tottori is sumoworstelaar Harumafuji Kohei even door het lint gegaan. De 133 kilogram zware kolos uit Mongolië zou zijn landgenoot Takanoiwa Yoshimori met een bierflesje op het hoofd geslagen hebben. Takanoiwa hield aan de knokpartij onder meer een hersenschudding over.

  De Japanse sumoworstelwereld, waar orde en discipline kernwoorden vormen, staat op zijn kop. De bevoegde instanties hebben Haramufuji alvast uitgesloten van deelname aan een toernooi in Kyushu, waar ook slachtoffer Takanoiwa afwezig zal zijn.

  De "yokozuna" moest na het incident zijn publiekelijke excuses aanbieden. "Ik wil mijn diepste spijt uitdrukken voor wat ik heb gedaan", verklaarde Harumafuji dinsdag aan de plaatselijke pers.

  Harumafuji, een grote naam in de sumoworstelwereld, is in Japan actief. Hij is een "yokozuna", wat betekent dat hij behoort tot de hoogste rang in zijn klasse.

  Harumafuji Kohei in actie