meest recent

Experimenteel Engeland en Duitsland scoren niet, Frankrijk klopt Wales

za 11 november 2017 00:10
Engeland en Duitsland misten heel wat A-spelers op Wembley.
De kraker Engeland-Duitsland - gedecimeerd door een pak afwezigen - heeft geen goals opgeleverd, Frankrijk klopte Wales met 2-0 dankzij Giroud en Griezmann.

De Duitse coach Löw miste Neuer, Müller, Boateng, Reus en Kroos, zijn Engelse collega Southgate moest het zonder Kane, Alli, Winks, Sterling, Delph, Butland, Lallana en Henderson.

Het werd dus experimenteren. Löw zag het offensieve trio Draxler-Werner-Sané goed functioneren, maar niet scoren.

Southgate zette volop in voor de jeugd: hij liet de Chelsea-beloften Abraham (spits) en Loftus-Cheek (middenveld) en Everton-doelman Pickford debuteren.

De beginminuten waren dol met problemen voor Pickford en een kans voor Abraham. Wembley verveelde zich niet. Engeland verzorgde 70 minuten lang het spektakel, geholpen door een offensieve Mannschaft. Maar goals kregen de toeschouwers niet te zien.

Griezmann en Giroud verslaan Wales

Frankrijk oefende in Parijs tegen Wales, dat er niet bij is in Rusland. Met 2-0 kwamen de bezoekers nog goed weg. Griezmann vuurde een volley af na 18 minuten op een geweldige voorzet van Tolisso: voor de 10e keer in zijn laatste 12 matchen was de Atletico-spits betrokken bij een doelpunt.

Na de rust verdubbelde Giroud op aangeven van Mbappé de score. Wales beperkte zich tot verdedigen, zonder het doelhout en doelman Hennessey was er beslist een pandoering gekomen.