• home
 • video
 • pas verschenen

  Flandrien Van Avermaet: "Niet vanzelfsprekend om hier opnieuw te staan"

  Van Avermaet kreeg de Flandrien-trofee voor de 6e keer.

  0 / 0

  Van Avermaet kreeg de Flandrien-trofee voor de 6e keer.

  Greg Van Avermaet werd gisteren door zijn collega's voor de 6e keer verkozen tot Flandrien. Voor Sanne Cant was het de eerste keer. Allebei zijn ze heel tevreden met hun trofee.

  Van Avermaet: "Het heeft van details afgehangen"

  Van Avermaet klopte Philippe Gilbert met amper tien punten. "Ik wist dat het een tweestrijd zou zijn", klonk het na de uitreiking. "We hebben allebei een schitterend seizoen gereden. Het heeft van details afgehangen, maar ik denk dat ik win op punten."

  "De WorldTour winnen is niet vanzelfsprekend en vier klassiekers winnen is dat ook niet. Dus ik denk dat ik daarin iets beter scoor dan Gilbert. Andere jaren zou het winnen van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race zeker voldoende geweest zijn voor Gilbert. Nu niet."

  Hoe belangrijk is deze trofee? "Het is de enige trofee die gekozen wordt door de collega's. Ik ben heel blij dat ik hier opnieuw mag staan en ik wil de collega's dan ook bedanken. Het is zeker niet vanzelfsprekend geweest."

  Wat steekt er dit seizoen bovenuit voor Van Avermaet? "Ik zet geen enkele zege boven een andere. Ook mijn tweede plaatsen in de Ronde en Strade Bianche zijn heel mooi. Het wordt heel moeilijk om die straffe reeks te herhalen volgend seizoen."

  "Nog niet genoeg gewonnen om andere doelen te stellen"

  Wil Van Avermaet ook volgend seizoen scoren in de klassiekers? "Ik heb nog niet genoeg gewonnen om andere doelen te stellen. Ik wil eindelijk de Ronde eens winnen, maar ook in de andere klassiekers wil ik scoren. Een derde Omloop Het Nieuwsblad zij bijvoorbeeld heel leuk zijn."

  "Ook de Ronde van Frankrijk en het WK zijn opnieuw belangrijk. Het zijn wedstrijden die mij liggen en ze zijn publicitair heel belangrijk", aldus Van Avermaet, die het jaar op nummer 1 in de WorldTour afsloot.

  "Dat is toch niet niets. Ik ben verschillende jaren niet in de buurt van de top tien gekomen, terwijl  ik ook heel degelijke seizoenen reed. Dat toont aan hoe moeilijk het is om het jaar op nummer 1 te beëindigen. Ik denk dat het eenmalig zal zijn en ik ben er dan ook heel fier op."

  Flandrienne Cant: "Had niet verwacht D'hoore te kunnen kloppen"

  Sanne Cant kroonde zich als eerste veldrijdster tot Flandrienne en daar was de wereldkampioene in het veld uiteraard heel blij mee. "Dit is een hele eer voor mij. Ik had niet verwacht Jolien D'hoore te kunnen kloppen. Dat doet heel veel deugd."

  "Het is heel hard gegaan de voorbije jaren met het vrouwenwielrennen in België, maar er is nog altijd groeimarge. We hebben hier drie wereldkampioenen in verschillende disciplines. Dat is straf en zal misschien nooit meer voorvallen", zei de wereldkampioene, die nog altijd geniet van haar titel in Luxemburg.

  "De laatste ronde was er één op de limiet en dan hangt het af van kleine dingen. Ik was net iets frisser dan Vos en reed een heel straffe laatste ronde. Ik zie de beelden nog vaak terug en elke keer opnieuw krijg ik kippenvel."

  "Dat Vos vol voor de wereldtitel gaat in eigen land, is niet erg. Ze is meteen topfavoriete, maar ze zal er mij wel moeten afrijden."