• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet voor 5e keer op rij Flandrien, Cant is Flandrienne

  Van Avermaet en Cant waren de grote winnaars.

  Greg Van Avermaet heeft de Flandrien gewonnen als beste Belgische wielrenner van het afgelopen seizoen. Sanne Cant won bij de vrouwen. Een primeur, want nooit eerder won een veldrijdster de trofee van Flandrienne.

  Van Avermaet klopt Gilbert

  De Flandrien is een trofee van de krant Het Nieuwsblad voor de beste Belgische renner van het voorbije seizoen. Een jury van experts stelde een lijst van 5 genomineerden samen, waarna het peloton zelf mocht stemmen.

  Vijfvoudig winnaar Greg Van Avermaet haalde het voor Philippe Gilbert (winnaar van de Ronde en de Amstel Gold Race). Oliver Naesen, Yves Lampaert en Thomas De Gendt vervolledigden de top 5.

  Het jaar na zijn olympische titel reed "gouden Greg" een dijk van een voorjaar. Hij won niet alleen de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, maar ook Parijs-Roubaix. Zijn eerste monument. En dat na een voorbereiding die verstoord was door een breuk in zijn kuitbeen.

  Cant houdt nipt D'hoore af

  Bij de vrouwen greep Jolien D'hoore naast een vierde titel op een rij. Met 1 punt verschil moest ze het hoofd buigen voor Sanne Cant, die in Luxemburg haar eerste wereldtitel veroverde. Daarnaast won Cant in 2017 ook de Belgische driekleur en de Europese titel (vorig weekend).

  Vielen ook nog in de prijzen: Chris Froome (Internationale Flandrien), Mathieu van der Poel (Flandrien van het Veld), Julien Vermote (Kilometervreter), Bjorg Lambrecht (belofte), Loran Cassaert (junior) en Milan Fretin (nieuweling).

  De winnaars op het gala van de Flandrien
  Flandrien van het Jaar1.Greg Van Avermaet384 punten
   2.Philippe Gilbert374
   3.Oliver Naesen333
   4.Yves Lampaert249
   5.Thomas De Gendt235
  Flandrienne van het Jaar1.Sanne Cant43 punten
   2.Jolien D'hoore42
   3.Lotte Kopecky24
  Internationale Flandrien1.Chris Froome (GBr) 
  Kilometervreter1.Julien Vermote 
  Flandrien van het Veld1.Mathieu van der Poel (Ned) 
  Belofte1.Bjorg Lambrecht 
  Junior1.Loran Cassaert 
  Nieuweling1.Milan Fretin 

  Tweets van het gala