• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Start Van Aert in Parijs-Roubaix? "We geloven in wildcard"

  Wout van Aert zal volgend jaar nog meer te bewonderen zijn op de weg.

  Na het veldritseizoen zal Wout van Aert voor het eerst proeven van de voorjaarsklassiekers. Voor Parijs-Roubaix rekent zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan op een uitnodiging van organisator ASO.

  Nuyens: "Nadeel is dat we ProContinentale ploeg zijn"

  Wout van Aert oogstte afgelopen seizoen al succes op de weg met overwinningen in de Ronde van Limburg, de Elfstedenronde en de Grand Prix Cerami.

  De wereldkampioen in het veldrijden wil op termijn ook schitteren in het Vlaamse voorjaar. "Een van onze hoofddoelen is een wildcard binnenhalen voor Parijs-Roubaix volgend seizoen", vertelde ploegleider Nick Nuyens gisteren op de flanken van de Koppenbergcross.

  "Maar zo'n wildcard krijg je niet van vandaag op morgen. Het nadeel is dat we een ProContinentaal team zijn. Maar we zijn er druk mee bezig en ik heb er voorlopig vertrouwen in."

  Veel concurrentie voor ploeg van Wout van Aert

  In Parijs-Roubaix zijn de 18 WorldTour-teams zeker van deelname. Daarnaast krijgen 7 ProContinentale ploegen een uitnodiging. Van Aerts team Veranda's Willems-Crelan moet opboksen tegen een pak concurrenten.

  Met Cofidis, Direct Energie, Fortuneo, Delko Marseille en het gloednieuwe Vital Concept zijn er bij de Franse teams alleen al vijf grote kanshebbers voor een wildcard.

  Van Belgische zijde zijn Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert de grootste concurrenten voor de ploeg van Wout van Aert. Beide teams stonden de voorbije 4 jaar telkens aan de start van Parijs-Roubaix. En dan zijn er nog de Nederlanders van Roompot, die vorig jaar hun debuut maakten in "de Hel".