• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa: "Had liever een warmer onthaal gekregen van Quintana"

  Mikel Landa ruilt volgend seizoen Sky voor Movistar.

  Mikel Landa wordt volgend seizoen ploegmaat van Nairo Quintana bij Movistar. Maar de Colombiaan maakte in Spaanse media duidelijk dat hij alleen kopman blijft voor de Tour.

  Quintana: "Ik ben en blijf de kopman"

  Als knecht van Chris Froome strandde Mikel Landa dit jaar op 1 seconde van het Tour-podium. De 27-jarige Bask wil meer voor eigen rekening rijden en zoekt daarom zijn geluk bij Movistar.

  "Als leider van de ploeg heet ik Landa welkom", zei Quintana onlangs aan El País. "Hij zal een grote hulp zijn in wedstrijden waar ik vroeger naar toe moest gaan voor de sponsor. Ik ben de kopman van de ploeg en de kopman voor de Tour."

  Landa reageerde op de uitspraken van Quintana. "Natuurlijk had ik graag een warmer onthaal gehad", zei Landa aan de Spaanse media. "Ik ga naar zijn "thuisploeg" en dat heeft hij blijkbaar niet graag."

  Landa: "Tour-parcours bevalt me"

  Landa stuurt aan op een goede samenwerking met Quintana. "Ik denk dat ploegbaas Eusebio Unzue wel zal weten hoe hij met onze ego's moet omgaan. Hij zal het maximum uit ons halen."

  "Volgens mij kunnen we met z'n tweeën ook meer schade aanrichten bij de concurrentie dan dat we dat elk alleen moeten doen."

  Heeft Landa al beslist welke grote ronde(s) hij wil rijden volgend seizoen? "Ik weet het nog niet", zegt de Bask. "Het parcours van de Tour bevalt me. Nu nog wachten op het Giro-parcours."