• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Geen Israelisch volkslied in Abu Dhabi, dus zingt judoka maar zelf

  Een Israelische judoka die goud veroverde op een toernooi in Abu Dhabi, dat heeft tot een ongemakkelijk moment geleid op het podium. De judoka moest aantreden onder internationale vlag en de organisatie weigerde het Israelische volkslied te spelen.

  Op het grandslamtoernooi van Abu Dhabi heeft Tal Flicker goud veroverd in de categorie tot 66 kilogram. Op zich is dat niets opmerkelijks, maar het leidde wel tot een ongemakkelijk moment tijdens de podiumceremonie.

  Abu Dhabi heeft, net als de meeste andere landen in het Midden-Oosten, geen diplomatieke relaties met Israël. Daarom was Flicker genoodzaakt om onder de vlag van de Internationale Judofederatie aan te treden.

  Toen Flicker op het podium gehuldigd werd, weerklonk dan ook niet zijn eigen volkslied. "En dan nu de nationale hymne van... de Internationale Judofederatie", herpakte de omroeper zich net op tijd.

  Flicker zong dan maar stilletjes zijn eigen volkslied terwijl de vlag van de judofederatie gehesen.