• home
 • video
 • pas verschenen

  Phoenix Suns schrijft NBA-geschiedenis met trainersontslag na 3 matchen

  Watson boekte in de 1e match ook al het zwaarste openingsverlies in de NBA.

  Amper 3 wedstrijden en evenveel nederlagen ver in het nieuwe NBA-seizoen heeft Phoenix Suns afscheid genomen van coach Earl Watson. Het verlies met 42 punten bij de LA Clippers deed hem de das om. In hun eerste match thuis tegen Portland was hun 76-124 het zwaarste verlies ooit op een openingsspeeldag van de NBA.

  Na 2 thuisnederlagen (er was nog de 130-132 tegen de LA Lakers) toonde de 130-88 tegen de Clippers dat de ploeg uit Arizona erg ziek is.

  Het ontslag van de 38-jarige Watson, die in 2016 doorschoof van assistent naar hoofdcoach van Phoenix, is het op 1 na vroegste in de geschiedenis van de NBA. In het seizoen 1971-1972 moest Dolph Schayes na 1 duel de plaat poetsen bij de Buffalo Braves. In het seizoen 2012-2013 moest Mike Brown na 5 duels ophoepelen bij de LA Lakers.

  Ancien Bledsoe in jonge kern: "Ik wil hier niet zijn"

  "We moeten als team dichter bij elkaar komen", klaagde Watson na de match van zaterdag. "We moeten realistisch zijn. We hebben een jong team, we wisten dat we leergeld zouden betalen, maar het meest teleurstellende is het gebrek aan eenheid."

  De Suns zijn aan een drastische heropbouw bezig en tellen 4 rookies en 4 tweedejaars in de kern. Een van de anciens, Eric Bledsoe, stuurde net voor het ontslag een duidelijke tweet de wereld in: "Ik wil hier niet zijn."
  Watson, goed voor 33 zeges in 118 matchen voor de Suns, wordt tijdelijk opgevolgd door zijn assistent Jay Triano.

  Tweet Phoenix:

  Tweet Bledsoe (Phoenix):