• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Franse renner komt om bij botsing met ambulance in afdaling

  Riebel reed voor de Franse ploeg VCA du Bourget.

  Tragisch nieuws uit het peloton. Mathieu Riebel, een 20-jarige Franse renner, is omgekomen bij een ongeval tijdens de Tour van Nieuw-Caledonië. Hij botste in een afdaling met een ambulance. De wielerronde werd voorlopig stopgezet.

  De Ronde van Nieuw-Caledonië werd tijdens de negende etappe opgeschrikt door een vreselijk ongeval. Tijdens de afdaling van de Col de la Pirogue was er een botsing tussen een ambulance en twee renners.

  Erwan Brenterch, de ploegmaat van de onfortuinlijke Riebel, had materiaalpech. Riebel wilde hem weer naar het peloton loodsen, maar ze smakten aan 80 kilometer per uur tegen een ziekenwagen die uit de tegengestelde richting kwam. 

  Brenterch brak zijn been, maar mocht intussen het ziekenhuis al verlaten. Riebel was op slag dood. De rit werd stopgezet en waarschijnlijk zal ook de slotrit niet gereden worden.

  Riebel reed voor de Franse ploeg VCA du Bourget. Hij was bij de jeugd vooral succesvol op de baan, maar legde zich sinds vorig jaar helemaal toe op de weg.