• home
 • video
 • pas verschenen

  Rob Peeters (32) stopt na dit seizoen: "Ze rijden te rap"

  In 2012 pronkt Rob Peeters met zilver op het WK in Koksijde.

  Voor Rob Peeters is het genoeg geweest. Na dit seizoen houdt de 32-jarige crosser het voor bekeken. "Aanmodderen heeft geen zin", vindt de vicewereldkampioen van 2012.

  "Het lukt niet meer"

  Tot drie jaar geleden pikte Rob Peeters regelmatig een podiumplaats mee. "Sinds de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het steeds moeilijker geworden. Ze rijden te rap", vertelt de 32-jarige veldrijder doodeerlijk in een persbericht van zijn team Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceteam.

  "Deze zomer heb ik er nog een keer alles voor gedaan, maar het lukt niet om nog voor de ereplaatsen mee te doen. Dan houd ik liever de eer aan mezelf. Het is mooi geweest. In aanmodderen heb ik geen zin."

  "De parcoursen zijn ook niet in mijn voordeel veranderd. Ik ben een renner die het moet hebben van zijn vermogen, maar de laatste jaren is het veldrijden geëvolueerd naar een sport die steeds meer techniek vereist. Ik gebruik dat niet als excuus, ik stel het gewoon vast."

  Zilver op het WK, zilver en brons op het BK

  Rob Peeters zal zich vooral het seizoen 2011-2012 goed herinneren. Toen stond hij zowel op het BK (brons) als op WK (zilver) op het podium. 

  Op het wereldkampioenschap in Koksijde finishte hij als tweede, na Niels Albert. Ook op het Belgisch kampioenschap in Hooglede-Gits moest hij zijn meerdere erkennen in Albert. Sven Nys was nog sterker.

  Twee jaar later stond Peeters nog eens naast de grootmeester. Toen wurmde hij zich tussen Sven Nys en Bart Wellens naar zilver.