• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaptheijns soleert naar haar eerste profzege in Gieten

  Kapethijns won in eigen land de eerste SP-manche.

  Maud Kaptheijns heeft in Gieten haar eerste klassementscross bij de profs gewonnen. De Nederlandse was dominant in de eerste SP-manche in eigen land. Brammeier en De Boer vergezelden haar op het podium. Sanne Cant moest vrede nemen met plaats zes.

  Annemiek van Vleuten, de wereldkampioene tijdrijden, stond aan de start in Gieten. Het publiek kon haar durf wel smaken, maar op het technische parcours bleek al snel dat ze niet voor een verrassing zou zorgen. Ze reed de cross wel uit, maar ze kwam niet in de buurt van de koploopster.

  De verrassend sterke Maud Kaptheijns reed al heel snel weg van haar concurrentes. Ze keek niet meer achterom en reed onbedreigd naar haar eerste grote zege. Ze is ook meteen de eerste leider in de Superprestige.

  Sanne Cant leek de trip naar Amerika nog niet helemaal verteerd te hebben. Ze maakte geen verpletterende indruk in de achtervolgende groep en na een schuiver in de laatste ronde moest ze tevreden zijn met plaats zes.

  Ellen Van Loy maakte een nog slechtere beurt. Ze gaf voor het eerst in haar carrière op.

  De top 10 bij de vrouwen in Gieten:

  1. Maud Kaptheijns (Ned) - in 41'45"
  2. Nikki Brammeier (GBr) - op 35"
  3. Sophie De Boer (Ned) - 45"
  4. Elle Anderson (VS) - 48"
  5. Helen Wyman (GBr) - 56"
  6. Sanne Cant - 1'10"
  7. Annemarie Worst (Ned) - 1'14"
  8. Loes Sels - 1'20"
  9. Alice Maria Arzuffi (Ita) - 1'42"
  10. Yara Kastelijn (Ned) - 1'46"