• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert: "Ik zou niets veranderen aan mijn tactiek, zelfs geen details"

  Kevin De Weert: "We hebben de koers vroeg proberen open te breken."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Kevin De Weert: "We hebben de koers vroeg proberen open te breken."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De Belgische WK-ploeg is vanmiddag opnieuw op Belgische bodem geland. Ook na een nachtje slapen blijft bondscoach Kevin De Weert bij zijn tactische keuzes. "We worden nu afgerekend op de resultaten en dat is te kort door de bocht."

  De Belgen waren met veel ambitie naar Bergen afgezakt, maar een zesde plaats voor Greg Van Avermaet loste de verwachtingen niet in. Was er met een andere tactiek wel iets mogelijk geweest?

  "Ik zou niet weten waarom ik achteraf voor een andere tactiek zou kiezen", hield De Weert voet bij stuk. "Ik zou niets aanpassen, zelfs geen details. We hebben een goede koers gereden, maar hebben pech gehad dat onze kopmannen net niet goed genoeg waren."

  "Als Gilbert en Van Avermaet op de slotklim Alaphilippe kunnen volgen, dan zou de koers anders verlopen zijn. Als ze met drie naar de streep kunnen rijden, zegt iedereen: "goede tactiek"."

  "Iedereen redeneert dat een WK in de laatste twee rondes wordt gereden, maar we hebben geprobeerd om de koers vroeger open te breken. Het is gewoon misgelopen op de laatste klim. We hadden alles goed gedaan tot daar."

  De Weert: "Bondsvoorzitter is heel tevreden over mij"

  "Je moet je eigen koers rijden als je met zo'n sterke ploeg aan de start staat. Dat was ook mijn tactiek bij de vorige kampioenschappen. We haalden wel goud met Van Avermaet in Rio en met Victor Campenaerts op het EK tijdrijden. Nu worden we afgerekend op het resultaat, maar dat is te kort door de bocht."

  Bondsvoorzitter Tom Van Damme zegt dat er een grondige evaluatie moet komen. "Maar dat gaat meer over de jeugd", aldus De Weert. "We hebben veel goede jongeren, maar ze komen uitgeblust toe op het WK. Ik denk dat de bondsvoorzitter heel tevreden is over mij."