• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach na rotzomer: "Draait niet om mij, maar om de toekomst van het volley"

  Gert Vande Broek is bijna 10 jaar bondscoach van de Yellow Tigers.

  Na een teleurstellende zomer dringt de vraag zich op: hoe moet het verder met de Yellow Tigers? En is er in de toekomst nog plaats voor bondscoach Gert Vande Broek? "We staan nog 100% achter de coach", zegt kapitein Charlotte Leys.

  "Moeten gesprek hebben"

  De Yellow Tigers wilden deze zomer een WK-ticket afdwingen en de groepsfase overleven op het EK. Beide doelstellingen werden niet gehaald. Ondanks dit echec behoudt de federatie het vertrouwen in de bondscoach.

  "Maar dan zullen we toch een gesprek moeten hebben over hoe we willen doorgaan", zegt Gert Vande Broek aan Sporza. "Het is niet mijn positie die telt of die van de speelsters. Wat telt is de toekomst van het Belgische volleybal."

  "Veel zal afhangen van het project dat wordt voorgesteld en over welke termijn dit gaat. Ons volgende doel is het EK en daarna het WK. Dan spreken we al over 2022."

  "Veel pech gehad op EK"

  "Misschien ga ik wel in op de aanbieding van Azerbeidzjan die ik hier vrijdag kreeg", gaat Gert Vande Broek voort met een kwinkslag. "Maar dat zou mijn stijl niet zijn."

  Ondanks de slechte zomer ziet Vande Broek wel vooruitgang. "Januari was het dieptepunt, waar in de World Grand Prix hebben we een stap in de goeie richting gezet. De WK-kwalificatie was een enorme ontgoocheling. Dat was een groep die geen groep was."

  "Op het EK hebben we veel pech gehad. We spelen geen 3 rotslechte matchen. Maar op een cruciaal moment tegen Tsjechië zijn we niet goed en zit het tegen. Ik kan dit dus kaderen."

  Leys: "We hebben geen probleem met de coach"

  "We moeten nu om de tafel gaan zitten en kijken wat we gaan doen", zegt kapitein Charlotte Leys. Een jaar geleden kwam bij zo'n sessie de toekomst van de bondscoach ook ter sprake. Maar nu niet.

  "Hij heeft zich tot en met de Spelen geëngageerd bij de Tigers. We hebben geen probleem met de coach of de staf en iedereen is nog gemotiveerd. We blijven 100% achter de bondscoach staan. We zullen alleen moeten uitzoeken waarom we mentaal zo onderuit gaan."