• home
 • video
 • pas verschenen

  Trump probeert NFL-spelers te tackelen, maar het protest neemt nog toe

  Ook bij Superbowl-winnaar New England Patriots was er protest.

  President Donald Trump leeft op voet van oorlog met het American Football. Trump zette de aanval in tegen de spelers die protesteren tijdens het Amerikaanse volkslied. Maar zijn uitlatingen en tweets werken als olie op het vuur.

  Al meer dan een jaar knielen heel wat (doorgaans donkere) spelers als voor de match het Amerikaanse volkslied wordt gespeeld. Een protest dat kadert in de "Black Lives Matter"-beweging, die ontstond na (politie)geweld tegen Afro-Amerikanen.

  President Trump vindt dat het nu welletjes is geweest met dat protest en daarom zei hij vrijdag op een politieke bijeenkomst: "Zou je niet willen dat een paar van die NFL-eigenaars zeggen tegen die spelers die geen respect hebben voor de vlag: "Haal die kl**tzak onmiddellijk van het veld. Weg! Je bent ontslagen."

  Die woorden van Trump werkten niet geheel verrassend averechts. Verontwaardiging alom in de NFL, ook bij de (vaak republikeinse) eigenaars. In plaats van juist minder protesterende spelers, waren er net nog meer (zie foto's).

  Trump zelf is niet onder de indruk. Met 2 nieuwe tweets ging de president nogmaals in de tegenaanval. Hij roept bovendien de fans op om op hun beurt de NFL te boycotten.

  "Als de fans zolang de protesten aanhouden niet meer naar de matchen zouden gaan, zal het wel snel veranderen. Opstappen of schorsen! De kijkcijfers zitten trouwens op een dieptepunt. De wedstrijden zijn saai, maar velen blijven ook weg omdat ze van hun land houden. De Liga zou de VS moeten steunen."

  De opruiende tweets van president Trump

  FOTO: protesten in alle NFL-matchen