• home
 • video
 • pas verschenen

  De WK-sterren van Sporza: niet iedereen kiest voor Sagan en Van Avermaet

  Alle sterren op een rijtje.

  Vandaag zijn alle ogen gericht op het WK wielrennen in Bergen (Noorwegen). Wie nog een pronostiekje wil plaatsen, krijgt alvast advies van de Sporza-wielerredactie. Hoe schatten zij het WK in?

  Het concept: wielerredactie kiest zijn favorieten

  De Sporza-wielerredactie mag voor elke belangrijke voorjaarsklassieker én het WK sterren uitdelen.

  Twee renners krijgen drie sterren achter hun naam, drie renners ontvangen twee sterren en vijf renners moeten het stellen met één ster.

  De grootste gemeenschappelijke deler levert dan de "Sporza sterren" op.

  De Sporza-sterren voor het WK in Bergen

  De renners met drie sterren

  Het zal niemand verbazen dat Peter Sagan en Greg Van Avermaet de topfavorieten van onze wielermannen zijn. Sagan heeft wel een streepje voor op onze landgenoot: hij krijgt met 29 op 30 net niet het maximum van de stemmen.

  Michel Wuyts gunt Sagan geen 30 op 30 en geeft de titelverdediger maar 2 stemmen. Opvallend: ook Greg Van Avermaet krijgt maar 2 punten achter zijn naam. Onze commentator schuift Edvald Boasson Hagen en Michael Matthews naar voren als zijn topfavorieten.

  Van Avermaet roept bij meerdere stemgerechtigden twijfels op. Renaat Schotte en Sven Nys zetten onze kopman ook op het tweede schavotje. Zij kiezen allebei voor Fernando Gaviria als grootste uitdager van Peter Sagan.

  Ruben Van Gucht gaat nog een stapje verder. Hij zet Van Avermaet maar op de derde trede. De presentator van Extra Time Koers ziet Michal Kwiatkowski als belangrijkste uitdager van Peter Sagan.

  De renners met twee sterren

  Over de tweede plaatsen van Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen en Matteo Trentin bestaat amper twijfel.

  Al verwacht niet alleen Michel Wuyts net dat tikkeltje meer van de Noor: ook Christophe Vandegoor zet Boasson Hagen bovenaan zijn lijstje.

  Carl Berteele en Maarten Vangramberen dachten dan weer helemaal niet aan Matteo Trentin.

  De renners met één ster

  Fernando Gaviria en Michal Kwiatkowski kregen dus minstens één keer drie sterren achter hun naam, maar zijn toch in het laatste groepje beland.

  Voor de volledigheid: Julian Alaphilippe, Tim Wellens, Diego Ulissi, Michael Valgren Andersen, Oliver Naesen, Sonny Colbrelli, Rui Costa, Wout Poels, Niki Terpstra, Elia Viviani, Tony Gallopin en Michael Albasini kregen te weinig stemmen voor een plek op het podium.