• home
 • video
 • pas verschenen

  Timothy Dupont ruilt Veranda's Willems-Crelan voor Wanty-Groupe Gobert

  Dupont zoekt andere oorden op.

  De 29-jarige Timothy Dupont heeft een contract voor twee jaar getekend bij Wanty-Groupe Gobert. "Het wordt moeilijk om 2016 te evenaren, maar ik wil in 2018 weer verschillende koersen winnen", zegt Dupont.

  "Vorig jaar stond ik al dicht bij Wanty-Groupe Gobert. Het is een mooie ploeg die fraaie kansen heeft om opnieuw de Tour de France te rijden", aldus Dupont.

  Dupont was het voorbije seizoen een schim van de zegekoning van vorig jaar en werd tijdens de BinckBank Tour door zijn team zelfs naar huis gestuurd wegens een dispuut.

  "Bovendien ken ik het merendeel van de renners in de ploeg. Ik kom goed overeen met een aantal Belgen, specifiek met Guillaume Van Keirsbulck, mijn trainingspartner en beste vriend die dicht bij mij woont."

  "Het zal moeilijk worden om 2016 te evenaren, maar ik wil zeker verschillende koersen winnen. Ik heb mijn snelheid niet verloren, dat bewees ik nog in Leuven. Ik heb een gecompliceerd jaar achter de rug, met talrijke problemen. Soms was ik geïsoleerd in de finale, maar kon toch nog twee wedstrijden winnen."

  "Ik wil tonen dat ik nog capabel ben om op het hoogste niveau te scoren. Ik hoop dat ik in staat ben om een aantal voorjaarsklassiekers te rijden. Wedstrijden als Gent-Wevelgem kan ik winnen in gunstige omstandigheden."

  "In bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen wil ik me graag ten dienste stellen van de ploeg. Bovendien krijg ik een contract van twee jaar. Dat is een teken van vertrouwen en neemt een beetje druk weg."

  "Spurter met klasse"

  "Het was belangrijk voor onze ploeg om een spurter met klasse te vinden na het vertrek van Kenny Dehaes", zegt algemeen manager Jean-François Bourlar.

  "Een jaar geleden onderhandelden we al met Timothy. Na dit moeilijke seizoen heeft Nick Nuyens hem de kans gegeven om van ploeg te wisselen om zijn carrière een nieuwe wending te geven en met hem enkele mooie overwinningen te pakken."