• home
 • video
 • pas verschenen

  Sean De Bie wordt ploegmaat van Wout van Aert

  De Bie wil weer proeven van de overwinning.

  Sean De Bie rijdt volgend seizoen niet meer in het shirt van Lotto-Soudal. Hij tekende een éénjarig contract bij Veranda's Willems-Crelan, het team van z'n goede vriend Wout van Aert.

  Een daverend succes was 2017 niet voor Sean De Bie, bij Veranda's Willems-Crelan hoopt hij zich weer in de kijker te rijden. "Ik ben nu vier jaar prof en heb toch al mooie resultaten laten optekenen. Toch voel ik dat er als renner nog meer in mij zit en wil dit komend seizoen laten zien."

  De Bie kan zich helemaal vinden in de visie van teammanager Nick Nuyens " Als je kijkt naar welke renners ze al hebben aangetrokken moet je concluderen dat ze volgend seizoen rekening zullen moeten houden met ons."

  "Ik deel mijn seizoen altijd op in drie periodes. Je hebt het voorjaar, de periode met het BK en de Baloise Belgium Tour en het najaar. In deze ploeg zal ik steeds een programma kunnen rijden om me optimaal klaar te stomen voor deze periodes. Zo veel mogelijk finales beslechten is dan ook het doel."

  Nick Nuyens heeft na Zico Waeytens en Stijn Steels met Sean De Bie al z'n 3e versterking te pakken. "Hij is een grote aanwinst voor de ploeg. In de klassiekers kan hij een belangrijke rol spelen voor Wout van Aert. Bovendien heeft hij de gave om zelf wedstrijden af te maken."