• home
 • video
 • pas verschenen

  Virus speelt de Belgian Lions parten op EK basketbal

  Jean-Marc Mwema is een van de pechvogels.

  In het EK-kamp van de Belgian Lions houdt een virale infectie lelijk huis. Maar liefst 7 spelers hebben of hadden er last van.

  Maagproblemen en slap gevoel

  Net nu de Belgian Lions het Europees kampioenschap spelen, worden ze getroffen door een virale infectie. Verschillende spelers kampen met maagproblemen en voelen zich slap.

  Kevin Tumba, Axel Hervelle (foto), Jean Salumu, Ismaël Bako, Jonathan Tabu hebben er al last van gehad of hebben er nog steeds last van. De laatste slachtoffers zijn Manu Lecomte en Jean-Marc Mwema. Zij zijn sinds vandaag aan het sukkelen.

  Iedereen zit in een ander stadium. Salumu is er vanaf. Hervelle is aan de betere hand, net als Bako: "Ik ben aan het herstellen. Door ziek te zijn had ik wat gewicht verloren, maar ik kom nu weer bij. Ik ben al minder zwak."

  "Moeten klaar zijn voor Rusland"

  Kapitein Jonathan Tabu (foto) voelt zich wel nog steeds slap. Bij hem begon het zaterdag. Beterschap is er nog niet.

  Volgens Tabu zou het kunnen dat het virus ook de andere ploegen in groep D treft. Iedereen verblijft in hetzelfde Hiltonhotel in Istanbul. "Ik ben hier in het hotel al twee zieke Letse jongens tegengekomen", vertelt Tabu.

  Maandag is hij beter voorspelt Tabu zelf. "We moeten klaar zijn voor de wedstrijd tegen Rusland. Daar moeten de medicijnen van de dokter voor zorgen."

  Dokter: "Niet 100, maar 80 procent"

  Niemand heeft één training of één match gemist, maar dat wil niet zeggen dat er geen gevolgen zijn. "De ploeg is fysiek niet 100%, wel 80%", legt dokter Johan Vliers uit.

  "Je kan er weinig aan doen. Contacten vermijden is moeilijk. De flessen water en de handdoeken houd je uiteraard gescheiden, maar de bal bijvoorbeeld moet rondgaan natuurlijk. En fysiek contact is er altijd tussen de spelers."

  Ook in de staf van de Belgian Lions zijn er ondertussen zieken gemeld. Eén van hen is dokter Vliers zelf.