• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Foto wijst Caleb Ewan als eerste winnaar aan in Groot-Brittannië

  Caleb Ewan (l) moest op de foto wachten om zeker te zijn.

  Caleb Ewan (Orica-Scott) heeft de openingsrit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Australiër klopte in een prangende massasprint Edvald Boasson Hagen en Elia Viviani.

  De vroege vlucht kwam op naam van 8 dapperen: Gorka Izagirre, Karol Domagolski, Jacob Scott, Rob Partridge, Connor Swift, Graham Briggs, Mark McNally en Lukasz Owsian. Het peloton controleerde en liet de voorsprong niet te hoog oplopen - maximaal drie minuten.

  Onderweg werd het peloton in waaiers getrokken en moesten enkele renners alle zeilen bijzetten om vooraan te blijven. Het hoge tempo zorgde ervoor dat de voorsprong van de vluchters snel zakte. Met Domagolski en Owsian werden de laatste vluchters op 24 kilometer van het einde opgeraapt.

  Het peloton bereidde zich voor op een massasprint. Daarin werd het een close finish en moest Edvald Boasson Hagen na het bekijken van de fotofinish vrede nemen met de tweede stek.

  De zege ging naar Caleb Ewan, goed voor zijn achtste zege van het seizoen. Ook vorig jaar won de Australiër een rit in de Ronde van Groot-Brittannië. Hij is meteen ook de eerste leider in de Britse rittenkoers.

  Mark Cavendish maakte zijn comeback na zijn val (en gebroken schouder) in de Tour. Hij verloor 7,5 minuut in de tocht van Edingburgh naar Kelso.

  Uitslag rit 1:

  1. Caleb Ewan (Aus) 190 km in 4u34'17"
  2. Edvald Boasson Hagen (Noo) z.t.
  3. Elia Viviani (Ita)
  4. Alexander Kristoff (Noo)
  5. Fernando Gaviria (Col)
  ...
  8. Nikolas Maes
  9. Zdenek Stybar (Tsj)
  31. Gijs Van Hoecke
  33. Laurens De Plus
  34. Philippe Gilbert 

  Tweets: