• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin treft Russisch toptalent: "Ik moet hem laten rennen"

  David Goffin lijkt er na een moeilijke periode stilaan weer bovenop.

  David Goffin heeft voor het eerst in zijn carrière de tweede week van de US Open gehaald. Enkel de Rus Roeblev kan hem van een vermoedelijke kwartfinale tegen Rafael Nadal houden.

  Zo diep David Goffin in zijn tweede ronde tegen Pella moest tasten, zo makkelijk ging het tegen Gaël Monfils. De Fransman gaf in de 1e set nog wel weerwerk, maar daarna begon zijn blessure weer op te spelen. Goffin kon zo wat energie sparen.

  "Ik denk dat ik goed gespeeld heb tegen Gaël", zegt Goffin. "Ik was erg agressief en nam de bal vroeg. Mijn niveau was uitstekend. Zo moet ik ook in de volgende ronde spelen tegen Roeblev."

  "Ik zal opnieuw snel moeten spelen om hem te laten rennen. Zijn ballen kunnen erg krachtig zijn en zijn niet makkelijk te controleren als ik zelf moet lopen. Ik zal mijn prestatie van tegen Monfils moeten overdoen."

  Wie is Andrej Roeblev?

  Andrej Roeblev is samen met de nog iets jongere Canadees Denis Shapovalov de laatste overgebleven tiener op de US Open. De 19-jarige Roeblev baarde vooral opzien door in de tweede ronde schaduwfavoriet Dimitrov, die vlak voor de US Open nog het toernooi van Cincinnati had gewonnen, uit te schakelen in drie sets.

  Roeblev kwam zelf met een toernooizege op zak naar New York, want iets meer dan een maand geleden behaalde hij zijn eerste toernooizege in Umag (Kro).

  De doorbraak van de rijzige Rus is geen verrassing, want in 2014 werd hij al uitgeroepen tot wereldkampioen bij de junioren, nadat hij eerder dat jaar ook Roland Garros bij de jongens had gewonnen. 10 jaar eerder was die eer weggelegd voor... Gaël Monfils. Een goed voorteken voor Goffin?