• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Lions: "Teleurstelling is nog groter dan bij het zilver in Rio"

  Boon en Briels met zilver op de nek. Niet de verhoopte kleur.

  De Belgische hockeymannen trokken met een gouden missie naar Nederland, maar keren met zilver terug. "Dit moest de kers op de taart zijn, maar we zitten met een wrange nasmaak."

  "Dit is een gemiste kans", sakkert Thomas Briels. "We kwamen zonder tophockey te spelen 2-0 voor, maar Nederland kreeg vleugels door het publiek en plots lukte het wel allemaal. Zo verloren we grip op de match."

  "Over 2 jaar of 5 o 10 jaar zullen we hier misschien op terugkijken en denken: wat een geweldige ervaring. Maar nu is dit pijnlijk. De teleurstelling is nog groter dan in Rio."

  "We hebben een superzomer gehad en dit had de kers op de taart moeten zijn. Maar nu blijven we met een wrange smaak achter. Deze ploeg kan zoveel beter."

  Video player inladen ...

  Luypaert: "Zilver voelt niet aan als een overwinning"

  Ook bij Loïck Luypaert zal de nederlaag nog lang nazinderen. "Het zilver in Rio voelde na een uurtje al als een overwinning, maar dit zilver helemaal niet."

  "Nederland was beter vandaag, hoe pijnlijk het ook is om dat te moeten toegeven. We hebben niet hetzelfde niveau gehaald als in de groepsfase (toen België met 5-0 won)."

  "Je wist dat de thuisploeg door het publiek op een gegeven moment on a roll kon komen. Wij konden plots geen 3 passes meer na elkaar geven, terwijl zij vlijmscherp waren."

  "Toch ben ik trots op deze ploeg. We hebben in een jaar tijd 3 nieuwe spelers ingepast. En er komen nog veel mooie toernooien. We blijven werken tot we er een winnen."

  Bondscoach: "Nog geen finale-complex"

  Bondscoach Shane McLeod kon zich beter dan zijn spelers verzoenen met het zilver. "Op de Spelen deed het meer pijn. We hebben gewoon te weinig gebracht vandaag. Nederland is de verdiende winnaar."

  "We hebben nog geen finale-complex, maar dit mag wel niet blijven duren. Je moet ook al veel goed doen om de finale te bereiken. Nu moeten we nog dat stapje zetten om eindelijk ook eens dat goud te pakken."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...