• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kelderman: "Barguil moet gewoon eerlijk zijn"

  Kelderman moest de grote namen een paar seconden lossen.

  Wilco Kelderman heeft het in de 8e rit van de Vuelta zonder Warren Barguil moeten doen. Hoe reageert de kopman van Sunweb op het wegsturen van de Fransman? "Het was gisteren een andere dag dan normaal", reageerde de Nederlander bij AD.

  Barguil weigerde hem te helpen

  Barguil wou vrijdag in de zevende rit Kelderman niet helpen, toen die lek reed aan de voet van de slotklim. Barguil vertelde de ploegleiding dat hij zich geen knecht voelde, waarop het team hem uit de Vuelta zette.

  Kelderman nam akte van de beslissing: "Je mist een renner, maar de focus moet snel weer op de koers. En het ging vrij goed. De andere jongens werkten perfect tot aan de laatste klim."

  "Teleurgesteld in Barguil"

  Even terug naar eergisteren dan. Hoe ging dat akkefietje met Barguil in zijn werk? "Je spreekt met elkaar op de kamer. Je bespreekt de situatie en daarna heeft de ploeg een beslissing genomen. Ik had geen invloed in die beslissing."

  Hoe voelt de Nederlander zich bij deze situatie: "Ik ben een beetje teleurgesteld in Warren. Hij moet gewoon eerlijk zijn."

  En nu? "Zonder Warren voel ik zeker niet meer druk. Het plan was er altijd al. De jongens rijden perfect voor mij en de druk is er gewoon. Dan is het aan mij om op de laatste klim te laten zien of ik goed genoeg ben."

  Kelderman staat 12e in de stand. Is dat zijn plaats? "Ik heb me nog niet super gevoeld hier, dat komt ook door een valpartij. Ik voel dat het beter wordt, maar het mag nog beter. Ik denk wel dat het ongeveer mijn plaats is."