• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Vlaeminck: "Van Aert kan over twee jaar Parijs-Roubaix winnen"

  Roger De Vlaeminck vierde vandaag zijn 70e verjaardag.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Roger De Vlaeminck blies vandaag 70 kaarsjes uit en werd door de stad Eeklo in de bloemetjes gezet. De levende wielerlegende verklapte zijn geheim voor een gezond leven en blikte al eens vooruit op het komende crossseizoen. "Van der Poel en Van Aert zullen blijven domineren."

  "Hoe dat voelt 70 jaar zijn? Ik had het erger verwacht"

  De Vlaeminck werd in zijn thuisstad gevierd en genoot met volle teugen. "Toen ik zestig werd, hebben ze dat ook gedaan. Het is een leuk feestje."

  "Hoe het voelt om 70 te zijn? Ik had het erger verwacht. Het valt wel mee. Als je je goed verzorgt, op je eten let en blijft sporten, lukt dat goed. Ik ga elke dag voor elf uur slapen, maar ik sta wel al rond vijf uur op."

  "Ik sport nog drie keer per week. Gisteren ben ik nog 60 kilometer gaan fietsen. Mijn gemiddelde snelheid bedroeg 28,7 kilometer per uur. Toch niet slecht voor een oude man?"

  "Ik ben heel trots op mijn wielercarrière. Ik heb 112 crossen gewonnen, 371 wedstrijden op de weg en ik heb ook titels op de piste. Maar het meest trots ben ik op die keren dat Eddy Merckx tweede werd na mij. Dat is een paar keer gebeurd in de Ronde van Zwitserland."

  "Er zijn nu geen allrounders meer"

  De Vlaeminck volgt het wielrennen nog op de voet. "Een nieuwe De Vlaeminck? Die is er niet. Sagan geeft wel die indruk, maar als het een beetje bergop gaat, begint hij te spelen. Dat zie ik niet graag. Ik zou graag hebben dat hij ook dan eens zijn best doet."

  "Pas op, hij is de beste renner ter wereld, maar allrounders zoals vroeger zijn er gewoon niet meer."

  Als ex-crosser kijkt hij ook uit naar het komende veldritseizoen. "Van der Poel en Van Aert zullen blijven domineren. Dat zijn kampioenen. Zij kunnen het ook op de weg maken, maar ze zijn een beetje bang om het te proberen. Over twee of drie jaar zie ik Wout van Aert nochtans Parijs-Roubaix winnen."

  "Ik denk niet dat ze nog alles op het veld zullen zetten, maar ik hoop wel dat ze zullen blijven crossen. Het is een uitstekende voorbereiding. Crossers zie je bijna nooit vallen in het peloton? Zij kunnen gewoon veel beter met de fiets rijden."