• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Debusschere haalt uit naar Froome: "Hij deed me bijna vallen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jens Debusschere liet in de Ronde van Spanje gisteren een nieuwe kans op ritwinst liggen. De sprinter van Lotto-Soudal moest vrede nemen met een 5e plek, maar was meteen na de aankomst niet te spreken over het gedrag van Chris Froome in de sprintvoorbereiding.

  Debusschere: "Zoiets doe je niet"

  Het Laatste Nieuws stelde vast hoe Jens Debusschere na de finish in Tarragona verhaal wou halen bij Chris Froome, de leider in de Ronde van Spanje.

  "Ik was klaar om aan mijn sprint te beginnen, maar op een rotonde kwam Chris Froome plots onder mij door", vertelde Debusschere. "Hij ging bijna tegen de grond en deed me ook bijna vallen."

  "Ik heb veel respect voor Froome, maar zoiets doe je niet. Het was een erg gevaarlijk manoeuvre. Hij heeft dat zeker niet gedaan om mij te doen vallen en hij had ook geen zin om zelf te vallen."

  "Maar wat doet een klassementsrenner op die plaats? Wanneer je in de laatste 3 kilometer in de top 20 rijdt, heb je als klassementsrenner in de sprint niets meer te zoeken." Debusschere eindigde gisteren 5e, Froome was 17e.

  Froome: "Ik kon niet anders"

  Chris Froome kwam zelf nog even terug op de sprintvoorbereiding. "Ik weet en ik begrijp dat niemand van de sprinters wil dat de klassementsrenners zich in de sprint mengen. Maar ik kon niet anders", zei de leider. "Ik kan het me niet veroorloven om tijd te verliezen."

  Bekijk hier nog eens de slotfase van de vierde Vuelta-etappe

  Video player inladen ...