• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grote vreugde bij Red Panthers: "Eindelijk tonen we dat we om de medailles kunnen meedoen"

  Uitbundige vreugde na een van de twee doelpunten van Joanne Peeters.

  In het verleden was het bijna altijd "net niet" voor de Belgische hockeyvrouwen, nu is het op het EK "net wel". De vreugde na de kwalificatie voor de halve finales is dan ook groot. "Dit is een opsteker voor het Belgische hockey."

  Met 2 treffers tegen Spanje was de 21-jarige Joanne Peeters de Vrouw van de Match. "Het is altijd leuk om te scoren, maar eigenlijk maakt het niet uit wie de doelpunten maakt."

  "Het is vooral fantastisch dat we eindelijk die stap kunnen zetten en tonen dat we kunnen meedoen voor de medailles."

  "We waren enorm effectief", stelde bondscoach Niels Thijssen vast. "We lieten Spanje wel te veel hockeyen en gaven te veel kansen weg. We hebben er ongelooflijk hard voor gevochten, maar puur hockeyend gezien kunnen we nog een stuk beter."

  "Het was inderdaad niet onze beste match", valt doelvrouw Aisling D'Hooghe Thijssen bij. "Maar defensief hebben we goed samengewerkt. Dit is een enorme boost na het missen van de Spelen. Dit is een opsteker voor het Belgische hockey."

  "Revanche nemen tegen Duitsland voor de halve finale in Boom"

  In de halve finales geeft België Duitsland partij, dat in de andere groep onder meer olympisch kampioen Engeland achter zich liet. "Zij zijn de grote favoriet", zegt de bondscoach. "Ze hebben een nog jongere groep dan wij, maar ondanks die leeftijd hebben ze veel meer ervaring met het spelen van topmatchen."

  "We kunnen revanche nemen op hen voor die vorige halve finale van het EK in Boom. Naar de ranking hoeven we niet te kijken", zegt D'Hooghe. Ze kunnen misschien wel wat tips vragen aan Joanne Peeters, die voor Rot Weiss Köln uitkomt. "Ik ken heel veel van die meisjes. Hopelijk kunnen we nóg eens een goeie match neerzetten. Eigenlijk begint het toernooi nu pas."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...