• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunweb strikt Edward Theuns en Louis Vervaeke

  Theuns won deze maand nog een rit in de Binckbank Tour.

  Sunweb heeft 2 Belgische renners ingelijfd. Edward Theuns verlaat Trek-Segafredo en wordt het uithangbord in de Vlaamse klassiekers. Klimtalent Louis Vervaeke komt over van Lotto-Soudal. Allebei tekenen ze een contract voor 2 seizoenen.

  Dat Edward Theuns andere oorden zou gaan opzoeken na 2 jaar bij Trek-Segafredo was al langer bekend, al was het nog niet duidelijk bij welke ploeg hij zou tekenen. Nu heeft Sunweb officieel zijn komst aangekondigd.

  "We volgen Edward al een hele tijd", legt Sunweb-coach Marc Reef uit. "We zijn heel blij dat we kunnen samenwerken. Hij is een sterke klassieke renner en we geloven dat hij nog vooruitgang kan boeken. Theuns wordt onze kopman in de Vlaamse klassiekers en zijn kracht zal een meerwaarde zijn voor onze sprinttrein."

  Theuns, eerder deze maand nog ritwinnaar in de Binckbank Tour, is in de wolken met zijn nieuwe ploeg. "Het is het juiste moment om de overstap te maken. Ik heb deze keuze gemaakt op basis van de werkwijze van de ploeg. Ik denk dat ik bij Sunweb de volgende stap in mijn carrière kan zetten."

  Ook Vervaeke trekt naar Sunweb

  Louis Vervaeke verlaat Lotto-Soudal na 3 seizoenen. Onze landgenoot liet vorig jaar mooie dingen zien in onder andere de Ronde van het Baskenland, waar hij 11e werd in de eindstand. Eerder dit jaar behaalde het 23-jarige klimtalent nog een 2e en 4e plaats in de Challenge Mallorca, maar daarna raakte hij overtraind.

  "Vervaeke zal onze ploeg voor de rittenkoersen versterken", aldus Marc Reef. "We willen de volgende jaren met hem samenwerken om zijn kwaliteiten in het klassement en in bergritten aan te scherpen. Zo kan hij stap voor stap groeien om in de toekomst zelf voor een klassement te strijden."

  Vervaeke kijkt uit naar volgend seizoen. "Ik wil veel leren van de klassementsrenners. Deze uitdaging is precies wat ik nodig heb. Mijn eerste doel is terugkeren op het hoogste niveau na een jaar vol pech. Daarna kan ik hopelijk tonen wat ik in mijn mars heb."

  Theuns neemt op Twitter afscheid van zijn ploegmaats bij Trek: