• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermote van Quick-Step naar Dimension Data, Cavendish heet zijn "perfecte haar" welkom

  "Het team ziet in mij een renner voor de voorjaarsklassiekers."

  Het zal even wennen zijn volgend jaar voor de supporters van Julien Vermote. Onze landgenoot verandert na zeven seizoenen bij Quick-Step van shirt. Hij tekende een contract bij Team Dimension Data. "Het was tijd om de volgende stap te zetten. Hier zal ik in de Vlaamse klassiekers de finale mogen rijden."

  Julien Vermote gaf na zijn sterke Tour in dienst van Quick-Step al aan dat hij moest nadenken over zijn toekomstplannen. Verschillende teams hengelden naar de diensten van onze landgenoot en nu heeft hij de knoop doorgehakt.

  Vanaf 2018 rijdt hij bij de Afrikaanse ploeg Dimension Data. Daar krijgt hij een dubbele rol. Hij wordt ingepast in het sprinttreintje van Mark Cavendish, maar zal ook uitgespeeld worden in de kasseiklassiekers.

  "Ik ben blij met deze stap, maar ik moet wel bekennen dat het een hele moeilijke beslissing geweest is. Quick-Step was mijn familie, maar het was tijd om de volgende stap te zetten in mijn carrière", vertelt de 28-jarige renner.

  "Dimension Data toonde meteen veel interesse en ik voelde het vertrouwen. Ik heb ook veel met Mark Cavendish en Rolf Aldag gesproken en zij verzekerden mij dat dit een goeie keuze was."

  "Ik kijk ernaar uit om hier meer mijn eigen kans te mogen gaan, zeker in de voorjaarsklassiekers. Ik hou van die wedstrijden. Dat het team in mij een renner ziet die die races tot een goed einde kan brengen, geeft me veel vertrouwen."

  Cavendish is blij dat hij herenigd wordt met Vermote en "zijn perfecte kapsel"

  Het kapsel van Julien Vermote:

  Julien Vermote neemt afscheid van Quick-Step: "Bedankt, Patrick"