• home
 • video
 • pas verschenen

  Jérôme Pineau strikt Coquard en Belgisch trio voor nieuw wielerteam

  Bert De Backer ruilt Sunweb in voor Vital Concept.

  Jérôme Pineau heeft z'n nieuwe team Vital Concept voorgesteld. Kopman wordt de Franse sprinter Bryan Coquard, die Direct Energie verlaat. Ook de Belgen Kris Boeckmans, Jonas Van Genechten en Bert De Backer trekken naar de nieuwe Franse pro-continentale ploeg.

  Boeckmans komt over van Lotto-Soudal, Van Genechten houdt het voor bekeken bij Cofidis en De Backer bij Sunweb. De drie Belgen zullen bij hun nieuwe team vooral Franse collega's tegenkomen, op de Nederlander Steven Lammertink na.

  Naast kopman Coquard legde Jérôme Pineau (foto) nog 10 Franse renners vast: Kevin Reza, Lorrenzo Manzin, Johan Le Bon, Marc Fournier (FDJ), Julien Morice (Direct Energie), Quentin Pacher (Delko-Marseille Provence-KTM), Corentin Ermenault (Team Wiggins), Yoann Bagot (Cofidis), Jérémy Lecroq (Roubaix-Lille Métropole) en Justin Mottier (VC Pays de Loudéac).

  De Backer: "Ik heb al een Franse app gedownload"

  Bert De Backer werd op vraag van Bryan Coquard bij Vital Concept gehaald. Hij moet de sprinter mee aan overwinningen helpen. "Dat vind ik bijzonder leuk, als lead-out het gevecht aangaan met de besten", zegt de Backer. "Ik ken Coquard niet zo goed als persoon, maar wel als sprinter. Hij is een instinctief iemand en daar pas ik wel heel goed bij."

  Als De Backer ook wil schitteren in Parijs-Roubaix, moet hij wel hopen dat z'n nieuwe team een wildcard krijgt. "Als pro-continentaal team zijn we daar wel afhankelijk van. Ik hoop dat de connectie met Flanders Classics, maar vooral met ASO goed is. Ik heb er wel vertrouwen in."

  Een langer verblijf bij Sunweb zag De Backer niet zitten. "Na negen jaar bij dezelfde ploeg kan je kiezen voor zekerheid, maar ik was benieuwd naar wat ik elders kan vinden. Het was voor Sunweb ook geen prioriteit om mijn contract te verlengen. Daardoor was het voor mij ook duidelijk dat ik op zoek moest naar andere opties."

  De Backer komt niet alleen in een Franse ploeg terecht, de meeste van zijn ploegmaats zijn ook Fransmannen. "Ik heb al een Franse app gedownload om mijn Frans bij te schaven. Ik zit met veel positieve energie."