• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere haalt Viviani binnen als vervanger voor Kittel: "Kon geen nee zeggen"

  Viviani won voor Sky een pak ritten in rittenwedstrijden van een week.

  Het nieuws over het vertrek van Marcel Kittel was nog niet koud of Quick-Step Floors maakte met Elia Viviani al de komst van een nieuwe snelle man bekend. De Italiaan komt voor 2 jaar over van Team Sky. Teammanager Patrick Lefevere maakte ook de contractverlenging van Fabio Sabatini bekend, de loods in de spurttrein blijft eveneens tot 2019.

  Met Kittel verliest Quick-Step de "beste sprinter ter wereld" van het moment. Elia Viviani is met zijn 28 een jaartje jonger en ook snel. In zeven jaar prof won hij 45 wedstrijden. Vorig jaar werd hij olympisch omniumkampioen op de piste in Rio.

  Viviani, die de voorbije drie jaar voor Sky een pak ritten won in rittenwedstrijden van een week én eentje in de Giro, is in de wolken met zijn contract bij de WorldTour-leider: "Quick-Step Floors is de beste keuze die ik kon maken."

  "Toen Patrick Lefevere met dit aanbod kwam, kon ik niet neen zeggen tegen een van de grootste teams ter wereld. Ik voel me vereerd. Ik wil Patrick en het hele team bedanken voor deze kans en hun vertrouwen."

  "Op mijn 28e wil ik in 2018 echt nagaan tot wat ik in staat ben. Ik kijk er ook naar uit om samen te rijden met Fernando Gaviria, een van de snelste mannen in het peloton."

  Viviani kent Sabatini van bij Liquigas

  Alvast één bekende zal Viviani volgend seizoen bij Quick-Step tegenkomen, want Sabatini verlengt. De twee Italianen reden nog samen bij Liquigas-Cannondale. "Met Elia hebben we een van de snelste finishers uit het peloton en die kunnen we met Fabio een van de beste loodsen geven", schetst Lefevere het idee.

  "We volgden Elia al lang. Hij is een geboren winnaar, heeft een indrukwekkend palmares en een pak vaardigheden. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn mentaliteit perfect in ons team past."

  Tweet van Quick-Step Floors: