• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Casteels: "Het ziet er heel, heel goed uit voor Van Rossom"

  De fysieke paraatheid van Sam Van Rossom maakt Eddy Casteels gelukkig.

  België speelt eind deze week een oefentoernooi in Frankrijk, waar het naast het gastland ook Italië en Montenegro partij geeft. Voor die duels heeft bondscoach Eddy Casteels zijn selectie uitgedund tot 12 spelers. Sam Van Rossom is de opvallendste naam in de groep.

  Na een afwezigheid van twee jaar is de 31-jarige Van Rossom er weer bij in de selectie van de Belgian Lions. Eind mei werd Van Rossom nog geopereerd aan zijn knie, waardoor hij de Spaanse titelstrijd met zijn toenmalige werkgever Valencia miste.

  "We kunnen Sam recupereren. In de komende drie wedstrijden zullen we zien hoe hij alles verteert, maar op dit moment kan ik zeggen dat het er heel, heel goed uit ziet", zegt Eddy Casteels.

  Matt Lojeski zal er in tegenstelling tot Sam Van Rossom niet bijlopen in Frankrijk. Maar de tot Belg genaturaliseerde Amerikaan hoeft nog niet te wanhopen wat het EK (31 augustus-17 september) betreft. 

  Casteels: "Matt heeft door blessureleed een aantal maanden niet gespeeld, maar hij kan er nog altijd bijkomen. Hij legt vrijdag nog een aantal medische testen af bij zijn nieuwe club Panathinaikos. Die wachten we af."

  "Ik laat me daar niet in opjagen en zal alles rustig op een rijtje zetten. Het is ook zo dat we op het EK 5 topwedstrijden in 7 dagen spelen, op het allerhoogste niveau. Die belasting is niet te onderschatten. Daar moet je topfit voor zijn. Daarnaast zijn er jongens die keihard gewerkt hebben in de aanloop naar dit EK..."