• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali gaat met vertrouwde helpers op zoek naar eindzege in de Vuelta

  Nibali won de Vuelta al eens in 2010.

  Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) gaat in Spanje op zoek naar zijn tweede eindoverwinning in de Vuelta. Hij krijgt daarvoor de hulp van ongeveer dezelfde renners als in de voorbije Giro. Ook zijn broer Antonio Nibali mag mee.

  Nibali won de Vuelta in 2010. Drie jaar later werd hij tweede, na de verrassende Chris Horner. Dit jaar gaat hij opnieuw op zoek naar de eindzege. Hij krijgt vijf ploegmaats mee die ook al met hem meegingen naar de Giro.

  Dat zijn de Italianen Valerio Agnoli, Franco Pellizotti, Giovanni Visconti en Manuele Boaro en de Spanjaard Javier Moreno. Antonio, broer van Vincenzo, is er ook bij net als de Sloveen Domen Novak en de Spanjaard Ivan Cortina.

  "Ik heb hard gewerkt en ben klaar voor deze nieuwe uitdaging", vertelt Nibali vijf dagen voor de start. "Het is een zwaar parcours maar ik hou er wel van. De concurrentie is heel stevig en als je kijkt naar de kleine verschillen in de Giro en de Tour, weet je dat je geen moment afgeleid mag zijn. Er moet veel geklommen worden maar ook de tijdrit over ruim 40 km in Navarra kan beslissend zijn."

  Katjoesja trekt met kopman Zakarin naar Spanje

  De Rus Ilnur Zakarin is de kopman bij Katjoesja-Alpecin voor de komende Vuelta. De 27-jarige Zakarin is na drie Giro's en één Tour toe aan zijn eerste Ronde van Spanje.

  Zakarin wordt bijgestaan door de Est Rein Taaramäe, die al aan tien grote rondes deelnam en in 2011 een rit won in de Vuelta. Ook de Deen Michael Morkov mocht in 2013 al eens zegevieren in de Ronde van Spanje.

  Zakarin kan ook rekenen op zijn landgenoten Maxim Belkov en Matvey Mamykin, de Noor Sven Erik Bystrom, de Portugees José Gonçalves, de Oostenrijker Marco Haller en de Spanjaard Alberto Losada.