• home
 • video
 • pas verschenen

  Cofidis pakt Vanbilsen en Van Genechten mee naar Vuelta, BMC doet het zonder Belgen

  Jonas Van Genechten won vorig jaar een rit in de Vuelta voor IAM.

  Kenneth Vanbilsen en Jonas Van Genechten zitten in de 9-koppige Vueltaselectie van Cofidis. BMC neemt geen landgenoten mee naar de Ronde van Spanje, die zaterdag begint in Nîmes. Van Genechten won vorig jaar de zevende rit.

  Van Genechten won vorig jaar een rit

  Voor Van Genechten en Vanbilsen wordt het allebei de tweede Vuelta. Vorig seizoen liet Van Genechten in het truitje van IAM Cycling van zich spreken met ritwinst. Vanbilsen verging het minder goed, hij gaf op in de 14e rit.

  Daniel Navarro is de kopman bij Cofidis. De Spanjaard werd in 2013 9e in de Tour en in 2014 10e in de Vuelta.

  • Selectie Cofidis: Bonnafond (Fra), Maté (Spa), Navarro (Spa), Perez (Spa), Rossetto (Fra), Turgis (Fra), Vanbilsen en Van Genechten

  Geen Belgen bij BMC

  BMC-ploegleider Yvon Ledanois neemt geen Belgen mee naar Spanje. Tejay van Garderen, Nicolas Roche en Samuel Sanchez viseren het klassement. "Caruso, De Marchi en Dennis hebben kansen op ritwinst. Ventoso en Oss schikken zich in een knechtenrol, terwijl Frankiny in zijn eerste grote ronde moet leren."

  • Selectie BMC: Caruso (Ita), De Marchi (Ita), Dennis (Aus), Frankiny (Zwi), Oss (Ita), Roche (Ier), Sanchez (Spa), Van Garderen (VS), Ventoso (Spa)