• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teuns: "Klimklassiekers blijven mijn prioriteit, heb nog geen ambities in grote rondes"

  De carrière van Dylan Teuns zit in de lift.

  Dylan Teuns won in 2 weken tijd zowel de Ronde van Wallonië als de Ronde van Polen. "Ik beleef een supermaand", zegt het Belgische klimtalent. Maar of hij nu ook het nieuwe Belgische rondetalent is, daar heeft hij zelf ook zijn twijfels over.

  "Twee jaar kunnen groeien in de schaduw van Gilbert"

  "Ik geloofde altijd al in mezelf, maar in de Waalse Pijl dit jaar (waar hij derde werd) heb ik de klik gemaakt. Vanaf toen kreeg ik ook het vertrouwen van de ploeg om kopman te zijn."

  "Ik heb twee jaar kunnen groeien in de schaduw van Gilbert, maar toen verliet die de ploeg. Toen dacht ik eerst toch: "Het is vroeg om die druk op mijn schouders te nemen." Maar in de Waalse Pijl pakte dat goed uit en nu beleef ik een supermaand", verwijst Teuns naar zijn eerdere eindwinst in de Ronde van Wallonië.

  "De langere cols, dat is nog iets anders"

  Wat brengt de toekomst voor de 25-jarige Teuns? "De klimklassiekers blijven mijn prioriteit krijgen. Dat is altijd mijn specialiteit geweest en daar heb ik mij de voorbije jaren ook op toegelegd."

  "De beklimmingen in Polen lagen mij ook goed. De langere cols, dat is nog iets anders. Ik heb nog geen ambitie in de grote rondes, tenzij voor ritzeges. In de afgelopen Giro was het al bijna zover. Maar die rondjes van een week zijn wel perfect voor mij."